Lider "Noćnih vukova" u Crnoj Gori Vukoman Bulatović kaže za RSE da do sada nemaju nijedan zvaničan akt Vlade, koji bi se odnosio na zabranu njihovog rada

RSE: ANB inicirao zabranu rada "Noćnih vukova"

Foto: nightwolves.me

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) je inicirala postupak zabrane rada organizacije «Noćni Vukovi» kod Vlade Crne Gore, po uzoru na nekoliko evropskih zemalja, koje su učinile isto — potvrđeno je nezvanično Radiju Slobodna Evropa.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova, RSE je saopšteno da je njihova komunikacija sa ANB označena stepenom tajnosti te da shodno Zakonu o tajnosti podataka nijesu u mogućnosti odgovore na pitanje o sudbini daljeg djelovanja «Noćnih vukova» u Crnoj Gori.

Moto grupa «Noćni vukovi» iz Rusije, široj javnosti poznati kao Putinovi bajkeri bliska je Kremlju i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a predvodi ih Aleksandar Zaldostanov. U Crnoj Gori su registrovani od 2015. godine.

Lider «Noćnih vukova» u Crnoj Gori Vukoman Bulatović kaže za RSE da do sada nemaju nijedan zvaničan akt Vlade, koji bi se odnosio na zabranu njihovog rada:

Source link: www.vijesti.me