"Svjesna sam da su brojne adrese zainteresovane za rad Državnog tužilaštva — svima njima od starta je jasno da sa mnom mogu da razgovaraju u granicama zakonskih rješenja. Ko god je bilo kakvoj vrsti pritiska podložan, za njega nema mjesta u državnotužilačkoj organizaciji"

Jovanović za "Vijesti": Specijalni istražni tim čita preko 700.000 poruka mafije i službi bezbjednosti

Zaštićenih nema, niti ih može biti: Maja Jovanović, Foto: Luka Zeković

Desetine hiljada stranica i više od 700.000 poruka, među kojima je dobar dio glasovnih u trajanju od po tridesetak sekundi, specijalni istražni tim danonoćno analizira i selektuje kako bi donijeli odluku u predmetu ponovo otvorenom nakon što su objavljeni transkripti razgovora između službenika Uprave policije, agenata ANB-a i mafije.

To je u intervjuu “Vijestima” kazala vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović, objasnivši da na tom predmetu radi specijalni tužilac Zoran Vučinić sa specijalnim istražnim timom.

Jovanovićeva je potvrdila spremnost da, ukoliko se pojave nove okolnosti i dokazi, lično rukovodi novootvorenom istragom ubistva glavnog urednika “Dana” Duška Jovanovića, kako bi i sa pozicije v. d. VDT-a dala doprinos rasvjetljavanju svih činjenica u tom predmetu.

Poručila je i da nedodirljivih neće biti i najavila nastavak odlučne borbe protiv svih vidova organizovanog kriminala i korupcije…

Source link: www.vijesti.me