‘Prisiljeni smo stalno podsjećati da bi u slučaju napada na našu zemlju bili u stanju dati trenutan i super-snažan odgovor’

Medvedev: 'Rusija neće dozvoliti izbijanje Trećeg svjetskog rata'

FOTO: Profimedia

Nekadašnji ruski predsjednik i premijer Dmitrij Medvedev danas je posjetio Ruski federalni nuklearni centar u Sarovu i pritom poručio kako “Rusija neće dozvoliti izbijanje Trećeg svjetskog rata.” Medvedev se sastao s ljudima koji se bave razvojem u centru, pa se na posjet osvrnuo na svom Telegram kanalu.

“Povijest nuklearnog centra u Sarovu zauvijek će biti povezana s imenima onih koji su stvorili nuklearni štit naše zemlje. Arsenal modernog, pouzdanog, efikasnog oružja i danas hladi ambicije onih koji su, samostalno i uz pomoć drugih, spremni pokrenuti Treći svjetski rat”, poručio je.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Dodao je potom kako Rusija to neće dopustiti. “Prisiljeni smo stalno podsjećati da bi u slučaju napada na našu zemlju bili u stanju dati trenutan i super-snažan odgovor. Odbiti bilo kakvu agresiju koja prijeti našoj zemlji”, kazao je.

Kaže da moraju podržati dommaću znanost

Potom je dodao da Rusija, suočena sa sankcijama, mora podržati domaću znanost. Najavio je povećanje uvoza te obuku za obećavajuće stručnjake. Pozvao je na suradnju uvelike tvrtke i male poduzetnike. Zaključio je da je Rusija otvorena znanstvenoj i tehničkoj suradnji s prijateljskim zemljama.

Source link: www.telegram.hr