Димитар Ковачевски избран за мандатар на новата влада

Претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски објави на Фејсбук дека на вечерашниот Централен одбор на СДСМ ја добил довербата да биде мандатар на новата влада.

— За мене е огромна чест и одговорност што денес од ЦО на СДСМ ја добив довербата да бидам мандатар на идната Влада! Тоа е предизвик кој сум подготвен да го прифатам и посветено да работа за да ја оправдам довербата. Продолжуваме со седницата на ЦО за избор на ново раководство, како и нови членови на Централен и Извршен одбор на СДСМ. СДСМ ќе се реорганизира, ќе продолжи да се демократизира и модернизира. Партијата е отворена за вклучување на нови луѓе кои ќе ги одликуваат знаењето, чесноста и посветеноста на социјалдемократските вредности, напиша Ковачевски вечерва на Фејсбук.

Source link: www.24.mk