Abazović je, kako navode, saopštio čelnicima DF-a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ova Vlada biti smijenjena i da ima puno razumijevanje za stav DF-a, koji će, dodaju, glasati za njegovo razrješenje.

DF: Mandić i Knežević tražili od Abazovića da poštuje izbornu volju, rješenje tražiti unutar parlamentarne većine

Knežević, Mandić i Abazović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević zatražili su od predsjednika GP URA Dritana Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje, saopštio je Demokratski front (DF).

Kako navode, Mandić i Knežević razgovarali su sa Abazovićem i još jednom mu saopštili jasne poruke o izlasku iz aktuelne krize i njihov nepromijenjen stav da će glasati za njegovu smjenu u Skupštini koju je inicirao Zdravko Krivokapić.

«Mandić i Knežević su zatražili od Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje», navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Demokratskog fronta.

Oni su obavijestili zamjenika premijera da je njima i koaliciji «Za budućnost Crne Gore» neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om.

Source link: www.vijesti.me