Podijeli :

OGLAS

NSRS: Govedarica citirao Gorski vijenac, Dodik pričao anegdotu kako mu je grad slupao auto Vijesti Autor: Snežana Mitrović 20. okt 202313:53 0 komentara Podijeli :

NSRS: Govedarica citirao Gorski vijenac, Dodik pričao anegdotu kako mu je grad slupao auto

N1

Šef Kluba SDS-a u NSRS Vukota Govedarica je pozvao Milorada Dodika da ispravi svoj ton, nakon što je bacio kletvu na sve Srbe koji ne podrže veto Željke Cvijanović.

Šef Kluba SDS-a u NSRS Vukota Govedarica je pozvao Milorada Dodika da ispravi svoj ton, nakon što je bacio kletvu na sve Srbe koji ne podrže veto Željke Cvijanović.

Citirao je i Gorski vijenac i kletve vladike Rada:

“Ako je Petar drugi Petrović Njegov, koji kroz ulogu Vladike Rada imao pravo da poziva na prokletstvo svih onih u istrazi poturica koji su mijenjali svoju hrišćansku i pravoslavnu vjeru za islamsku, Vi danas to nemate pravo. Ja bih vas molio da ispravite ton! To je jedno. Drugo: mora ova NSRS da raspravlja o ovim stvarima, jer imamo zaključke ove NSRS koji se ne poštuju u institucijama BiH, Vi ih ne poštujete”. 

Za SDS su, naglasio je Govedarica, neprihvaljivi zaključci članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića.

Govedarica je podsjetio da je “SDS platio najveću cijenu međunarodnog intervencionizma”.

“Ovo je za nas neprihvatljivo zato vas pozivam da danas ovu raspravu vodimo u pravom pravcu, da diskutujemo i kažemo šta mislimo. Ako je NSRS iznad odluka institucija BIH, ne možemo prihvatiti da je komitet SNSD iznad Narodne skupštine. To nije dobro.”, rekao je.

Igor Crnadak, šef kluba poslanika PDP, zaključke dva člana Predsjedništva nazvao je smećem, mail spamom, dok je Dragomir Vasić iz SDS-a također kritikovao Komšića i Bećirovića zbog unutrašnje, ali i vanjske politike, posebno prema Kosovu, koje bi, kaže, da priznaju:

“Odluke koje ovaj dvojac donosi, ja ću glasati protiv bez da ih čitam, zaključio je Vasić, dodajući da je SDS i u prethodnom periodu bio leđa na zaštiti RS”.

Milorad Dodik tokom žustre diskusije naveo je i da je na studijima je naučio da političke procese koji su upereni protiv vas, a koje kao takve prvo morate zaustaviti.

“Jedan od načina je da se uključite u procese i donesete određene odluke. Kao što čovjek ne može da se odbrani od nekih stvari koje ne želi. Recimo, meni se desilo da sam davno u mladosti kupio neki novi auto, došao pred restoran u Laktaše, parkirao. Dok smo sjedili naišlo je neko teško nevrijeme koje je izudaralo kompletan auto. 570 udaraca leda. I od mog ljubimca počeo sam da se bavim neželjenim posljedicama. Tako i danas. Neželjena je posljedica ovo što rade Amerikanci, Evropljani, Sud i Tužilaštvo BiH”,  slikovito je objasnio predsjednik Republike Srpske.

Na dnevnom redu NSRS je prijedlog odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović prema kojoj je zaključak Predsjedništva BiH povodom “eskalacije napada organa entiteta Republika Srpska na osnovne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka BiH”, usvojen bez konsenzusa na osmoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH 10. oktobra, veoma štetan po vitalne interese RS.

Riječ je o zaključku Predsjedništva BiH u kome se navodi da je neophodno da se “s ciljem dosljedne implementacije načela pravne sigurnosti i vladavine prava, smjesta prekine sa ultimatumima, separatističkim politikama i napadima na BiH i njene institucije”.

Source link: ba.n1info.com