Pokudili su predsjednika i zahvalili premijeru Plenkoviću i Grlić Radmanu zbog zastave na zgradi MVEP-a


       Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova napalo Milanovića: 'Njegova je izjava nečuvena'

PišeMatej Devčić


       Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova napalo Milanovića: 'Njegova je izjava nečuvena'

FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL


       Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova napalo Milanovića: 'Njegova je izjava nečuvena'

PišeMatej Devčić prije 7 minuta

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova reagiralo je na nedavnu izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je postavljanje izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih i europskih poslova nazvao “idiotskim potezom” te kazao da je Izrael izgubio njegove simpatije nakon odmazde Hamasu.

“Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju suosjećanje s izraelskim narodom nakon stravičnih scena barbarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene diljem svijeta”, napisao je na platformi X glasnogovornik ministarstva Lior Haiat, a hrvatski prijevod njegove objave prenijelo je veleposlanstvo Izraela u RH.

Izraelska strana zahvalila je hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću “na riječima potpore Izraelu u pravednom ratu protiv terorističke organizacije Hamas, a zahvaljuje i hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova na odluci da na ulazu u Ministarstvo istakne izraelsku zastavu u znak solidarnosti s izraelskim narodom u ovim teškim vremenima”.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Zastava još danas ili sutra na ministarstvu

Na današnje pitanje novinara do kada će izraelska zastava biti izvješena na zgradi ministarstva, premijer je odgovorio “još danas ili sutra”. “Vidjet ću sad Grlića Radmana pa ću ga pitati. Što se tiče našeg stava o brutalnom terorističkom napadu Hamasa na Izrael, mi ga najsnažnije osuđujemo, Izrael ima pravo na samoobranu, pritom mora poštivati načela međunarodnoga i humanitarnog prava.

Naš glavni cilj je da nema civilnih žrtava, ako ih nažalost bude da ih bude što manje, a da ovaj sukob koji je u tijeku ne eskalira i ne postane širi regionalni sukob na Bliskom istoku jer imamo previše aktivnih sukoba oko Europe. Ova situacija je izrazito zabrinjavajuća za opću sliku globalne sigurnosti”, kazao je.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr