Narodna stranka postala deo Grupe evropskih konzervativaca u PSSE

foto FoNet Božana Pavlica

Narodna stranka saopštila je danas da je postala deo Grupe evropskih konzervativaca i Demokratske alijanse (EC-DA) u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE).

Šef poslanika Narodne stranke Stefan Jovanović, koji je učestvovao na ovonedeljnom sedanju PSSE u Strazburu, rekao je da je u toj grupaciji „mnogo prijatelja Srbije koji imaju razumevanja za našu poziciju po pitanju Kosova i Metohije“.

„To je grupacija sa kojom delimo ideološka uverenja. Među njenim članovima su i poslanici stranke Braća Italije premijerke te zemlje Đorđe Meloni i francuske stranke Nacionalni savez koju predvodi Marin le Pen“, rekao je Jovanović na Skupštini opštinskog odbora Narodne stranke Voždovac.

Vučić o istraživanju „State“: Izmišljena istraživanja, verujem samo šta se dogodi na dan izbora

On je kazao da se Narodna stranka zalaže za jasno i odlučno odbacivanje francusko-nemačkog plana za nezavisnost „Kosova“, koji kako je rekao, nije prvi ultimatum sa kojim je Srbija suočena.

„Srbija danas može da odbaci taj plan bez značajnijih posledica. Vlast, međutim, to ne čini jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ucenjen i uplašen da bi on lično mogao da snosi posledice i zbog toga ispaštaju narod i država“, rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je Kosovo i Metohiju samo u poslednje dve godine napustilo 11 odsto Srba, a od 1998. godine iselilo se više od 80 odsto Srba.

NATO potvrdio da je dodatnih 130 vojnika iz Rumunije stiglo na Kosovo

„Režim Aljbina Kurtija očigledno sprovodi etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije. Srbija nije u dobroj poziciji kada je reč o Kosovu i Metohiji i zato je neophodno jedinstvo u zaštiti nacionalnih interesa“, dodao je Jovanović.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke rekao je da bi opozicija na izborima trebalo da nastupi u dva bloka, državotvornom i prozapadnom, jer će u suprotnom izostati rezultat koji može doneti promene.

„Politika Narodne stranke je očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, zabrana iskopavanja litijuma, očuvanje sela i ulaganja u poljoprivredu, kao i promene u ekonomiji koje će omogućiti bolji životni standard građana. Taj program ćemo predstaviti građanima u izbornoj kampanj“, rekao je Jovanović.

Za predsednicu Opštinskog odbora Narodne stranke Voždovac izabrana je Anja Jević, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs