"SDP nikako ne može da podrži kandidata Milatovića koji je predstavnik kleronacionalističkog talasa od 30. avgusta 2020. godine", kazali su iz te stranke

SDP podržao Đukanovića: Ne može imati podršku neko ko nas naziva fašistima

Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) podržala je predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, u susret drugom krugu izbora u nedjelju.

Kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića nazvali su predstavnikom «kleronacionalističkog talasa» od parlamentarnih izbora 2020. godine, rekavši da podršku SDP-a ne može imati kandidat koji tu stranku, članove i glasače SDP-a «naziva fašistima, samo zato što mu ukazuju na greške».

Iz Predsjedništva SDP-a su poručili da su izbori 2. aprila značajan politički trenutak koji će «usmjeriti strateški pravac kojim će se kretati država Crna Gora».

«Na predsjedničkim izborima biramo između kandidata u odnosu na koje imamo razlike, ali je politička realnost takva da su ti kandidati dobili najviše glasova građana Crne Gore. Na ovim izborima se primarno bira ne kandidat, već budući pravac razvoja, politika, programski i vrjednosni principi koje kandidati zastupaju, pri čemu posebno treba imati u vidu i koje sve snage i pojedinci podržavaju nekog od kandidata.

Source link: www.vijesti.me