U njoj neće biti nikog iz Socijaldemokrata. Lideru SD Damiru Šehoviću je nuđeno mjesto potpredsjednika Skupštine i da imenuju nestranačku osobu blisku toj partiji za ministra kulture. On je međum, prema saznanjima “Vijesti”, to odbio i nudio je na sastanku sa Konjevićem i predsjednikom države i DPS Milom Đukanovićem formiranje tehničke vlade sa Demokratskim frontom i nove izbore, ali je to odbijeno

Konjeviću odbrana, Krivokapiću MVP

Krivokapić i Konjević, Foto: BORIS PEJOVIC

Lider Socijaldemokratske partije Raško Konjević trebalo bi da zauzme mjesto ministra odbrane, dok će počasni predsjednik te stranke Ranko Krivokapić biti ministar vanjskih poslova u sastavu vlade, koji će predložiti mandatar i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, saznaju “Vijesti”.

U njoj neće biti nikog iz Socijaldemokrata. Lideru SD Damiru Šehoviću je nuđeno mjesto potpredsjednika Skupštine i da imenuju nestranačku osobu blisku toj partiji za ministra kulture. On je međum, prema saznanjima “Vijesti”, to odbio i nudio je na sastanku sa Konjevićem i predsjednikom države i DPS Milom Đukanovićem formiranje tehničke vlade sa Demokratskim frontom i nove izbore, ali je to odbijeno.

Danas se, prema navodima izvora, očekuje i finiširanje Sporazuma o programskim principima vlade, koja bi trebalo da ima 18 ministarstava i tri potpredsjednička mjesta vezana za resore.

Na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra kapitalnih investicija, u sklopu kojeg će biti energetika i saobraćaj, biće predložen predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Skupštine Ervin Ibrahimović. Toj stranci trebalo bi da pripadne barem još jedno ministarstvo, najvjerovatnije socijalnog staranja za šta je kandidat Admir Adrović. Takođe jedno CIVIS-u, a albanske parlamentarne partije trebalo bi da dobiju dva resora u budućoj Vladi.

Source link: www.vijesti.me