Kažu da je do pada projektila došlo ‘uslijed masivnog bombardiranja na Ukrajinu’

U Moldaviji pronađeni dijelovi rakete. Vlasti digle stupanj uzbune, provjeravaju odakle je

FOTO: AFP

Na području naselja Briceni u sjevernoj Moldaviji pronađeni su dijelovi rakete, priopćilo je moldavsko ministarstvo unutarnjih poslova na svom Facebook profilu. Objekt je, pišu, pronašla granična policija, koja je potom pojačala ophodnje i podigla stupanj uzbune. Kažu da je do pada projektila došlo “uslijed masivnog bombardiranja na Ukrajinu”.

Kyiv Independent piše da moldavske vlasti rade na terenu, te da još nije poznato podrijetlo rakete. Ukrajinski savjetnik ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenk ranije je na Twitteru napisao da je to jedna od ruskih raketa lansiranih na Ukrajinu, no objavu je u međuvremenu obrisao.

Nije prvi put

Moldavska vlast objavila je priopćenje u kojem je poručila da ne postoji rizik za građane te da su specijalisti za eksplozive na terenu. Oni će, pišu, u sljedeća 24 sata procijeniti postoje li eksplozivni elementi.

Sličan incident dogodio se i 31. listopada, kada su na teritorij Moldavije, oko kilometar od brane u naselju Naslavcea, sletjeli fragmenti projektila koji je srušila ukrajinska protuzračna obrana. Moldavsko ministarstvo unutarnjih poslova, piše Pravda, tada je najavilo protjerivanje ruskog diplomata iz zemlje.

Source link: www.telegram.hr