"Potencijalna buduća koalicija ima 20.000 glasova ili 10 mandata više… Sve drugo su pravne začkoljice i pravno nadmudrivanje", ocijenio je Vujović

Vujović: Svaki akt podliježe provjeri, poštovaćemo odluke nadležnih

Vujović, Foto: Luka Zeković

Svaki pravni akt koji donese kolegijalno tijelo, odnosno organ, podliježe pravnoj provjeri. Imate pravo žalbe Državnoj izbornoj komisiji (DIK), a nakon toga Ustavnom sudu (US). Normalno da ćemo, kao legalisti, poštovati sve odluke nadležnih organa, kazao je danas sekretar Izborne komisije (IK) Glavnog grada Vladimir Vujović.

On je to saopštio novinarima nakon što je IK, kojom je predsjedavao član Radosav Jokić, usvojio konačne rezultate izbora u Podgorici.

Prethodno je predsjednik IK-a Veselin Vukčević napustio sjednicu sa članovima iz redova Demokratske partije socijalista (DPS). On je rekao da zaključuje sjednicu jer članovi neće da se izjasne o prigovorima koji su bili na dnevnom redu sjednice.

Vukčević tvrdi da IK ne može proglasiti rezultate, pošto se US, kao krajnja istanca u izbornim sporovima, nije izjasnio o žalbama. Pred US-om, koji nema kvorum za rad, više je žalbi u vezi s izborima u Podgorici, a među njima su i one Svetosavske srpske liste, koja nije prešla cenzus.

Source link: www.vijesti.me