Na poziv Andrije Mandića da se ponovo razgovara o rješenju političke krize odgovorili pozitivno gotovo svi, Demokrate će odlučiti da li će na sastanak doći prije ili nakon razrješenja Đurović, kazao je šef Kluba te partije

Još jedan pokušaj oživljavanja stare većine

Crnoj Gori treba mir, sloga, borba protiv kriminala i korupcije: Mandić, Foto: Luka Zekovic

Većina članica pobjedničkih koalicija iz avgusta 2020. pozdravile su poziv na novi sastanak i pokušaj resetovanja odnosa u cilju rješavanja aktuelne krize, nastale nakon rušenja Vlade Dritana Abazovića.

Takvu inicijativu uputio je juče jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić (Nova srpska demokratija) koji je poručio da je taj savez spreman da preuzme odgovornost za Crnu Goru uz poštovanje svih preuzetih međunarodnih obaveza. Mandića su partijske kolege prethodnih dana pominjale kao poželjnog mandatara.

Za petak, 2. septembar, zakazana je sjednica Skupštine na čijem dnevnom redu je inicijativa za smjenu predsjednice parlamenta Danijele Đurović (SNP). Mandić je tražio sastanak “stare većine” sat prije početka sjednice, odnosno u 11 sati jer im je, kako smatra, to dovoljno za postizanje dogovora.

”Želimo da sarađujemo s onima koji žele da se Crna Gora što prije nađe u Evropskoj uniji i saveznik nam je svako ko se bori protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ako postoji dovoljno razumijevanja, a ne sumnjam da postoji, očekujem da naši partneri iz stare većine prihvate pruženu ruku”, rekao je Mandić na konferenciji za novinare.

Source link: www.vijesti.me