Sudjelovanje države u financiranju izgradnje Dinamovog stadiona najavio je ovog tjedna glasnogovornik Vlade Marko Milić

Spektakl. Ministrica sporta u Saboru: ‘Nitko nije rekao da će država financirati gradnju Dinamova stadiona’

FOTO: Robert Anic/PIXSELL

‘Ne znam otkud vama da će država financirati gradnju Dinamovog stadiona’, kazala je Brnjac, a iz pomno pripremljene priče Vladinog PR-a krenuli su, uz zveket, ispadati šarafi. Naime, da će država financirati gradnju Dinamovog stadiona iznebuha i ničim izazvan je u ponedjeljak navečer izjavio glavom i bradicom Vladin glasnogovornik Marko Milić

Kad kiši onda pljušti, vjerojatno se tako čini vrhu vlasti prateći sve silne afere koje im se ruše na glavu posljednjih mjeseci, tjedana, dana… A kad je tako, onda treba u hodu smišljati načine kako se iz svega izvući što manje politički oštećen, ukratko – improvizirati. Kad se, pak, improvizira onda se dolazi u opasnost da iz prikladno upakiranih spinova vire lažne kartonske kulise, žice i prosuta žbuka.

Upravo tako je izgledalo maloprije u Hrvatskom saboru, dok je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac zastupnicima i javnosti odgovarala na jetki upit Dalije Orešković oko gradnje Dinamovog stadiona.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Iznebuha i ničim izazvani

“Ne znam otkud vama da će država financirati gradnju Dinamovog stadiona”, kazala je Brnjac, a iz pomno pripremljene priče Vladinog PR-a krenuli su, uz zveket, ispadati šarafi. Naime, da će država financirati gradnju Dinamovog stadiona iznebuha i ničim izazvan je u ponedjeljak navečer izjavio glavom i bradicom Vladin glasnogovornik Marko Milić.

Uz najavu da realnost postaje ono što su iščekivale mnoge generacije, Milić je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, koja je iznebuha i ničim izazvana za temu imala “Hoće li se ulagati u nogometne stadione”, kazao doslovno: “Idemo u izgradnju stadiona u Zagrebu”. Pa još: “U tome će sudjelovati država s financijske strane uz druge koji će biti uključeni u taj projekt”.

Komedija zabune

Pa je doslovno spomenuo da na tome radi i ministarstvo Nikoline Brnjac. “Sad se stvorio politički i financijski okvir na kojem radimo, te u okviru konzultacija s Ministarstvom financija i Ministarstvom turizma i sporta radimo na tome da se pronađe financijski okvir kroz koji bi se izvršila ulaganja za izgradnju stadiona u Zagrebu na kojem bi igrao Dinamo i gdje igra hrvatska reprezentacija”, kazao je Milić.

Prenuta vjerojatno zvukom dijelova koji su iz improviziranog spina padali sa saborske govornice po tlu, ministrica Brnjac je pokušala objasniti što je, kao, doista glasnogovornik kazao – da je zakonom po prvi put dana mogućnost Vladi da svojom odlukom sufinancira gradnju sportskih građevina od nacionalnog interesa. “Nitko nije rekao da se će preuzeti financiranje, nitko nije rekao da će se financirati samo stadion Dinama, niti bilo što drugo”, upirala se ministrica. Ona čije ministarstvo, kako je prije samo tri dana rekao Milić, radi na konzultacijama o tome da se pronađe financijski okvir za izgradnju stadiona u Zagrebu – za Dinamo i reprezentaciju.

Osamsto milijuna kuna kasnije

Istog onog stadiona čiju je rekonstrukciju prije četvrt stoljeća pokrenula ista ova stranka Marka Milića i Nikoline Brnjac. Osamsto milijuna kuna kasnije, svi se slažu da je najbolje sve napravljeno poravnati bagerom i napraviti novi stadion.

U čijem će financiranju sudjelovati Vlada. Ili neće. Ne zna se još sa sigurnošću. Sve je dobro.

Source link: www.telegram.hr