Janko Veselinović pisao Vladimiru Orliću i pitao ga zašto urušava ugled Skupštine

foto FoNet Milica Vučković

Poslanik kluba Ujedinjeni u Skupštini Srbije Janko Veselinović zatražio je danas od predsednika parlamenta Vladimira Orlića da odgovori zašto dodatno urušava ugled Skupštine, koju vladajuća većina pretvara u „anketaru“.

Zašto vaši poslanici podnose na desetine besmislenih zahteve za formiranje anketnih odbora, kojima je jedini cilj da blate poslanike i lidere opozicije? Da li mislite da ćete zahtevom za formiranje anketnih odbora o Draganu Đilasu i Mariniki Tepić i drugim ljudima iz opozicije sakriti da niste sposobni da formirate vladu pet mesecu od izbora, iako imate komotnu većinu za to, zapitao je Veselinović u otvorenom pismu Orliću.

On Orlića pita i da li misli da će zahtevom za formiranje tragikomičnih anketnih odbora prikriti činjenicu da još nije, iako je po Zakonu bio obavezan, sazvao drugo redovno zasedanje.

Dali smo vam na prvoj konstitutuvnoj sednici Skupštine još jednu šansu da se ponašate državnički odgovorno, a ne stranački neodgovorno. Pružili smo vam šansu da Skupštini vratite dostojanstvo, a vi je dodatno unižavate. Pozivam vas još jednom da se, u ovom za državu važnom trenutku, ponašate odgovorno. Sve ostalo za državu će biti štetno, a nadamo se da vam to nije namera, upozorio je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs