Stefan Krkobabić: Kurtijeva podgrejana balkanska ujdurma, umesto da se dogovori realizuju

Foto: BETAPHOTO/PUPS/Infobiro/DS

Predsednik poslaničke grupe PUPS – sodarnost i pravda Stefan Krkobabić izjavio je danas da „‘Kurtijevi Srbi’ nisu rešenje problema naše južne pokrajine“ i pozvao međunarodnu zajednicu da se ono što je dogovoreno konačno realizuje.

„To je samo podgrejana balkanska ujdurma da iz manjinske zajednice uzmeš ‘svog’, u ovom slučaju ‘svog Srbina’ i da na taj način zaobidješ jasno izraženu, političku volju i na izborima verifikovane reprezentativne predstavnike manjinske zajednice“, objasnio je Krkobabić u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, „sve je već viđeno i do sada se po pravilu uvek loše završavalo“.

Kurti imenovao Nenada Rašića za novog ministra za zajednice i povratak

„Pozivamo međunarodnu zajednicu da se konačno o dogovorenom ne dogovara, a o odlučenom ne odlučuje. Hajde da to realizujemo. Ili kao što bi rekao pesnik Ljubivoje Ršumović – vreme je da to pretvaramo“, naglasio je Krkobabić.

On je poruči „za početak neka to bude Zajednica srpskih opština, uz potrebu da podsetimo naše prijatelje iz međunarodne zajednice da ovde na Balkanu nismo svi isti, naša snaga leži u pravu i pravdi, a ne u topuzu“.

Vučić: Situacija na Kosovu vri, mislim sve što sam rekao o Rašiću, Trajković i Kurtiju

„Srbija je sprovela sve i uvažila svakoga, vreme je da nam se vrati istom merom, ni manje ni više“, zaključio je Кrkobabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs