Francuska vlada stavlja na raspolaganje Nacionalnu agenciju za bezbjednost informacionih sistema (ANSSI) da sprovede misiju podrške i pomoći u otkrivanju, analizi i sanaciji sajber bezbjednosti. ANSSI će Crnoj Gori obezbijediti svoje kapacitete za analizu i savjete, ekspertizu i znanje…

Francuska će pomoći Crnoj Gori u suprotstavljanju sajber napadima

Foto: Shutterstock

Francuska će pružiti Crnoj Gori ekspertizu u oblasti sajber bezbjednosti institucija Vlade, izjavio je predstavnik vlasti zadužen za digitalnu tranziciju i telekomunikacije Žan-Noel Baro.

Kako prenosi agencija Beta, Crna Gora je uputila zahtjev Francuskoj za pomoć nakon što su se Vladine institucije našle na meti velikog hakerskog napada.

«Francuska vlada je pozitivno odgovorila na zahtjev vlasti Crne Gore i stavlja na raspolaganje Nacionalnu agenciju za bezbjednost informacionih sistema (ANSSI) da sprovede misiju podrške i pomoći u otkrivanju, analizi i sanaciji sajber bezbjednosti», rekao je Baro.

Prema njegovim riječima, ANSSI će Crnoj Gori obezbijediti svoje kapacitete za analizu i savjete, ekspertizu i znanje kako bi se pokrenule prve hitne mjere.

Source link: www.vijesti.me