NATO u potpunosti poštuje suvereno pravo zemalja da biraju vlastite političke i bezbjednosne aranžmane. To je osnovni princip evropske bezbjednosti

Računajte na NATO u očuvanju sigurnosti

Stoltenberg, Foto: NATO/Multimedia Library

Pozdravljam doprinos Crne Gore našim stalnim naporima da se zaštite stanovništvo i teritorija NATO, poručio je generalni sekretar Jens Stoltenberg.

Stoltenberg se u intervjuu “Vijestima”, između ostalog, osvrnuo na članstvo Crne Gore, prijem dviju nordijskih zemalja, politiku otvorenih vrata, ali i zbog čega se mora istrajati sa podrškom Kijevu.

”Nemoguće je predvidjeti koliko dugo će rat u Ukrajini trajati i koje će biti dugoročne posljedice. Ono što je bitno je da nastavimo da podržavamo Ukrajinu koliko god je to potrebno. Naravno, sva vojna, ekonomska i humanitarna podrška koju pružamo Ukrajini ima visoku cijenu, ali bi cijena nepodržavanja Ukrajine bila daleko veća. To bi značilo nagrađivanje Rusije za napad na suverenu i nezavisnu državu od 40 miliona ljudi”, kazao je on u intervjuu.

Crna Gora je u junu proslavila petu godišnjicu prijema u NATO. Ujedino je prva država koja je pristupila NATO pod Vašim rukvodstvom. Kako ste zadovoljni posvećenošću Crne Gore NATO?

Source link: www.vijesti.me