Pajtić: Vučić nikada nije bio predsednik svih građana

Mesto: BEOGRAD Datum: Sun Feb 14 10:17:27 CET 2021 Dogadjaj: EVROSERVIS/KVAKA 23 — intervju FoNetu profesora Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojana Pajtica, u okviru serijala Kvaka 23. Fotoreporter: Marija Djokovic Licnosti: Bojan Pajtic Izvor: FoNet

“U ovih deset godina koliko je na vlasti Aleksandar Vučić nije propuštao priliku da neistomišljenike brutalno vređa i satanizuje preko režimskih medija, gazeći Ustav i zakone ove zemlje”, kaže za Danas dr Bojan Pajtić, profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu .

On napominje da je Vučićev govor na samoj inauguraciji pratio ovu praksu. Bio je prepun floskula i tema koje nikakve veze nemaju sa nadležnostima predsednika Srbije.

“Jedina naša sreća je što srpski nije svetski jezik, inače bi nam se cela planeta smejala što je predsednik države dobar deo svog govora posvetio objašnjavanju kako su za jedno društvo važnija deca, nego kućni ljubimci. Jonesko i Beket se u grobovima prevrću što nisu imali priliku da žive u Srbiji 2022. godine”, objašnjava Pajtić.

Da podsetimo Vučić je reakao da su kod nas mnogo više i popularnije  televizijske emisije i članci o kućnim ljubimcima nego o deci.

„Izvinite što moram ja ovo da vam kažem kao predsednik Srbije. Divni su kućni ljubimci, i pas i mačka i papagaj i konji kojih ima na selu. Svakog od njih volite na svoj način, ali, ljudi, mi ne možemo da preživimo, nama nema budućnosti ako nemamo više dece“, rekao je Vučić, nakon čega je istakao da očekuje od buduće Vlade da nastavi sa merama podsticanja nataliteta.

Pajtić ocenjuje i da time što je inauguracija održana pred prethodnim, praktično jednopartijskim sazivom Skupštine, umesto pred novim, u kome ima mnogo opozicionih poslanika, a lista SNS nema apsolutni većinu, Vučić je pokazao da nije predsednik svih građana.

“Nikada to nije ni bio”, zaključuje Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs