Milanović je odgovorio kritičarima pisma koje je poslao Jensu Stoltenbergu

Evo Milanovića: 'Izdajnici, za tursku blokadu imate razumijevanja, a Hrvatima u BiH nož u leđa'

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović objavio je danas odgovor kritičarima pisma koje je jučer uputio glavnom tajniku NATO saveza Jensu Stoltenbergu. Milanović na Facebooku piše da je pismo “lažljivo protumačeno”, te optužio premijera Andreja Plenkovića da bojkotira sastanak Vijeće za nacionalnu sigurnost na kojem bi se usuglasila stajališta o širenju NATO saveza.

Predsjednikovu objavu prenosimo u cijelosti

“Vidim da združene snage udbaško-privatizacijskih gojenaca i Handžar medija od jučer navečer napinju te dvije vijuge koje imaju u glavi, kako bi lažljivo protumačili pismo koje sam poslao glavnom tajniku NATO, s uobičajenim molbom/zahtjevom da ga proslijedi svim članicama. To je, glupa diplomatska braćo, prije svega pismo državama članicama, upućeno putem glavnog tajnika, koji u ovim pitanjima ionako nema pravo glasa.

Članak se nastavlja ispod oglasa

I glupljima od vas jasno je da prema Ustavu RH nemam pravo u ovakvim oblicima komunikacije ići iznad ili mimo onoga što je usuglašena politika između Predsjednika Republike i Vlade. Isto, naravno, vrijedi i za svaku pa i za najkorumpiraniju i najgluplju Vladu.

Stav, kao što je poznato, nemamo, zato jer Plenković bojkotira sastanak VNS na kojem bi se stajališta o ovom vitalnom pitanju uskladila i usuglasila. Samo naprijed, izdajnici! Za tursku blokadu pristupa dviju aspirantica imate puno razumijevanje i toplu riječ. Za Hrvate u BiH nož u leđa”, piše predsjednik Republike Hrvatske.

 

Source link: www.telegram.hr