"Smatram da Crna Gora ovu šansu mora da iskoristi", rekao je Abazović

Abazović nakon sastanka s Mišelom: Izuzetno su zadovoljni što je počela da funkcioniše pravda u Crnoj Gori

Abazović i Mišel, Foto: Twitter/Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da je susret sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom protekao na najbolji mogući način.

«Zaista sam zadovoljan. Mislim da svi u Crnoj Gori treba da budemo vrlo optimistični bez obzira što su teška vremena u smislu dešavanja na istoku Evrope nakon agresije Ruske Federacije na Ukrajinu. Smatram da Crna Gora ovu šansu mora da iskoristi», rekao je Abazović nakon susreta sa Mišelom u Briselu.

On je dodao da je vrlo optimističan.

«Prenio sam sve poruke i sve naše obaveze. Izuzetno su zadovoljni što je počela da funkcioniše pravda u Crnoj Gori. Imali su upita vezano i za neke druge stvari, šta će biti prioriteti Vlade, kada mislimo da možemo donijeti neke krucijalne odluke. Te krucijalne odluke podrazumijevaju širi konsenzus, širi društveni dogovor, prije svega u Parlamentu Crne Gore. Objasnili smo šta će da budu prioriteti i koji će da budu prioriteti ali najvažnija poruka od svega jeste da su vrata Evropske unije za Crnu Goru otvorena i da ovu šansu ne smijemo da propustimo», kazao je Abazović.

Source link: www.vijesti.me