Ovo nije ni 19. ni 20. vijek, pa da važno pitanje za Srbiju treba da bude izlazak na more, pojasnio kopredsjednik opozicione stranke “Zajedno” i poslanik u srpskom parlamentu Nebojša Zelenović

Srpska mornarica kao provokacija

Marketinški trik ili ne: Zelenović, Foto: Media centar

To je bila jedna provokacija za javnost, čiji cilj je bio da se otvori debata o preprekama koje imamo u procesu pridruživanja EU, kaže za Vijesti Nebojša Zelenović, kopredsjednik opozicione stranke “Zajedno” i poslanik u srpskom parlamentu, objašnjavajući zašto je predložio da Srbija treba da formira ratnu mornaricu.

Marketinški trik ili ne, Zelenovićeva ideja izazvala je lavinu komentara koji su se kretali od podsmjeha do tvrdnji da iz Srbije ponovo stižu “hegemonističke pretenzije”.

Zelenović tvrdi da mu je to bio i cilj.

”Ovo nije ni 19. ni 20. vijek, pa da važno pitanje za Srbiju treba da bude da izađe na more. Ali, jeste ključno pitanje da izađemo iz besmislene regionalne trke u naoružanju i da nađemo put da uskladimo svoje snage i mogućnosti, da bismo pomogli onima koji treba da pomognu nama, da postanemo dio slobodnog svijeta, koji se temelji na zaštiti ljudskih prava, slobodnim izborima, slobodi medija i pravnoj državi”, objašnjava Zelenović.

Source link: www.vijesti.me