Popović (SSP): Poništen tender za nabavku vozila a raspisan za promociju javnog prevoza

Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da je gradska vlast u razmaku od samo deset dana raspisala dva tendera za promociju javnog prevoza u Beogradu za filmove i vizuale u vrednosti od preko milion evra.

„U isto vreme je poništila tender za kupovinu novih trolejbusa, jer je procena vrednosti bila loša, a javila se samo ‘Škoda’. Postupak za kupovinu tramvaja, koji su najavljeni još pre više od godinu dana, arhiviran je u Vesićevoj ‘fioci zaborava’“, kazala je Popović.

Popović je navela da je „pre promocije javnog prevoza potrebno unaprediti onaj njegov deo koji ljudi mogu da vide i osete – da vozila budu čista, bezbedna, klimatizovana i kvalitetna“.

„Kada gradski prevoz dodje do tog nivoa, Beograđani će ga koristiti više, jer će im biti mnogo lakše i isplativije da se njime kreću po gradu. Do tada, ovakve promocije služe samo za punjenje džepova izabranim učesnicima, bliskim vlasti, dok nam javni gradski prevoz ostaje loš i neefikasan“, istakla je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs