Vuk Jeremić: Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović neće biti ni optuženi, niti osuđeni, od saslušanja se stvara privid istrage (VIDEO)

foto N1

– Saslušanje Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića nema veze sa Tužilaštvom za organizovani kriminal koje vodi predmet o navodnom prisluškivanju predsednika, a koji je u predistražnoj fazi. Ovo saslušanje ima veze sa Višim javnim tužilaštvom koje se bavi optužbama da Slobodan Milenković diluje drogu. Oni nemaju šta njih da pitaju o prisluškivanju, navodi za Danasov Jutjub kanal novinar rubrike Društvo u našem listu Vuk Jeremić, upitan za natpise režimskog Srpskog Telegrafa da su Hrkalović i Stefanović na jučerašnjem saslušanju govoriti i o navodnom prisluškivanju.

Jeremić dodaje da postoji mogućnost da Srpski telegraf laže, i napominje da je Tužilaštvo za organizovani kriminal reklo da se Hrkalovićkim tvrdnjama iznetim u intervjuu za Objektiv neće baviti, te dodaje da se od celog slučaja stvara farsa.

– Tužilaštvo za organizovani kriminal je jedino nadležno za ono što je Dijana Hrkalović izrekla u intervjuu. To Tužilaštvo je podiglo optužnicu za Jovanjicu, ono tereti Belivuka, postupak protiv Hrkalović se vodi pred posebnim odeljenjem ovog Tužilaštva. Njen intervju nije dokaz, to je de facto odbrana koju ona nije iznela pred sudom, nego pred kamerama. Nastala je cela frka kako Tužilaštvo zanemaruje „očigledne dokaze“ protiv Nebojše Stefanovića. Na to se nadovezuje Više tužilaštvo u Beogradu, koje je reklo da će se pozabaviti celim slučajem, kaže novinar Danasa.

Objašnjava da Više tužilaštvo nema nadležnosti da se bavi Hrkalovićkinim tvrdnjama, osim one da inspektor Slobodan Milenković, čiji je nadimak Mali Senta, diluje drogu, odnosno kako je bivša državna sekretarka MUP-a u intervjuu za Objektiv rekla – „radi drogu“.

Sektror Unutrašnje kontrole je dan kasnije uputio pozive Dijani Hrkalović i Nebojši Stefanoviću, ali da se stvara privid da će Tužilaštvo da se njenim bavi, iako to nije slučaj, jer čak i da ih pitaju za nešto što nije vezano za delovanje Milenkovića, sa tim iskazima nemaju šta da rade.

Sve se to radi kako bi se dao kredibilitet pomenutom intervjuu Hrkalović.

– Kada bi neko zaista hteo da rasčivija ovo, moglo bi da se ide mnogo dublje od onoga dokle su sada išli. Postoje jake indicije da je Belivukov klan odgovoran za mnogo više od onoga za šta je optužen. Da je imao logističku podršku ne samo vrha policije, nego i države. Cilj je da samo deluje da se nešto istražuje, dok sa druge strane pravni epilog će izostati. Nakon ovog saslušanja niko neće biti optužen ni osuđen, pa ni Dijana Hrkalović za trgovinu uticajem, smatra Jeremić, koji dodaje da je konkretno optužnica protiv bivše državne sekretarke namerno pisana tako da joj bude lako da dokaže svoju nevinost.

U intervjuu koji je Jeremić dao za Danasov Jutjub kanal reči je bilo i o političkoj budućnosti Stefanovića, Slobodanu Milenkoviću, „šumi“ tabloidnih tekstova u režimskim medijima o povezanosti policijskih i kriminalnih struktura, a ceo intervju možete pogledati preko linka iznad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs