OGLAS

Na infuziji 16 učenika iz Prijedora, vratili se sa Jahorine zbog bolesti Vijesti Autor:N1 BiH10. maj. 202210:27

Na infuziji 16 učenika iz Prijedora, vratili se sa Jahorine zbog bolesti

Izvor: Srpskainfo

Tokom škole u prirodi na Jahorini, 16 osnovaca iz Prijedora završilo je na infuziji. Potvrdila je to za Srpskainfo direktorka osnovne škole „Petar Kočić“ iz Prijedora Gorana Bosančić.

Učenici petog razreda su u subotu 7. maja otputovali u školu u prirodi na Jahorini. Đaci su bili smješteni u hotelu „Nebojša“. Prvi simptomi kod djece, stomačne tegobe i povraćanje pojavili su se nakon 24 časa boravka, u nedjelju 8. maja, piše srpskainfo.com.

“Tokom noći, 16 učenika je autima prevezeno na infuziju, u Pale. Shvatili smo da je ozbiljna situacija i tražili smo od agencije „Kompas“ da se vratimo nazad. Dok smo čekali autobuse, broj bolesne djece se još povećao. Sa djecom je bilo pet prosvjetnih radnika, koji su im pomagali, presvlačili ih i davali infuziju na kašičicu. Učenike smo rasporedili, oni sa simptomima su bili u jednom autobusu, a ostala djeca u drugom. Reagovali su i roditelji i imali smo osam pojedinačnih dolazaka po djecu”,  ispričala je Bosančićeva. Đaci su sinoć kasno doputovali u Prijedor.

Prema informacijama koje je škola dobila iz resornog ministarstva, inspekcija bi trebala jutros da izađe na teren, kako bi se utvrdio uzrok stomačnih tegoba kod đaka.

Bosančić je poručila da je svima najveća želja da djeca što prije ozdrave.

Source link: ba.n1info.com