Vuk Jeremić o šetnji Besmrtnog puka: Ovo je pitanje slobode govora i slobode izražavanja

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Za lidera Narodne stranke Vuka Jeremića današnja šetnja Besmrtnog puka spada u domen slobode govora.

On je gostujući u emisiji „Među nama“ bio pitan o današnjoj šetnji Besmrtnog puka i tome što je taj marš u kojem su bila dva ministra tehnilke vlade, organizovala ambasada Rusije u Beogradu.

On je podsetio da je do sad je ta šetnja bila organizovana kombinovano od strane ruske ambasade i države.

– Ovaj put su zaista delikatne okolnosti – naveo je Jeremić.

Na pitanje da li je baš zbog toga, delikatnih okolnosti, trebalo drugačije prići, on je odgovorio kontrapitanjem da li se moglo zabraniti.

Vuk Jeremić o šetnji Besmrtnog puka: Ovo je pitanje slobode govora i slobode izražavanja

foto FoNet Milica Vučković

– Jel treba zabraniti ambasadama da daju grantove nevladinim organizacijama ili snimaju spotove o prijateljstvu naše zemlje i neke druge zemlje. Ovo je pitanje slobode govora i slobode izražavanja. I Narodna stranka će se uvek zalagati za potpunu slobodu izražavanja čak i kada neke poruke nisu nužno muzika za vaše uši. Ne govorim to o konkretnoj paradi nego generalno. Ako postoji sloboda govora i sloboda izražavanja do te mere da imamo sveobnhvatne diplomatske odnose tada postoje i prava određenih predstavnika drugih zemlja u našoj zemlji, bilo da su to Rusija, Amerika ili EU – naveo je Jeremić.

Povodom toga što RTS danas nije prenosio paradu iz Moskve, Jeremić je naveo da „sve to ukazuje na to da postoji sinhrinizovana akcija od strane države i medija da dođe do promene javnog menjnja koje je sad decidno protiv iskoraka u odnosu sa Rusijom koji smo imali do sada“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs