Potpuno je izgorio stan na prvom katu

Veliki požar u zgradi u centru Zagreba; vatrogasci izvukli sedam ljudi s drugog kata

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Večeras oko 21 sat izbio je požar u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. U potpunosti je izgorio stan površine 80 četvornih metara na 1. katu stambene zgrade, potvrdili su iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb za Jutarnji list.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju medija, vatorgasci su spasili sedam stanara koji su se nalazili na katu iznad zapaljenog stana, pa nisu mogli napustiti zgradu zbog dima koji se proširio stubištem.

Nema informacija da je u požaru netko ozlijeđen. Vatru su gasili vatrogasci iz Vatrogasne postaje Centar. Zbog intervencije vatrogasaca bio je zaustavljen promet u Palmotićevoj.

‘Sukljao je crni dim’

Jedna od susjeda opisala je kako je izgledalo kad su ona i njezina obitelj shvatili da stan ispod njih gori. “Odjednom je nestalo kisika, muž je izjurio, razbio staklo s protupožarnim aparatom i gasio. Ja sam otvorila balkon s druge strane stana, bila sam sama s troje djece. Sukljao je crni dim”, kazala je žena.

“Kad su vatrogasci došli, rekli su nam da čučnemo u lijevu kut balkona dok oni dignu košaru. Sreća pa sam se sjetila u kuhinji namočiti krpe i to smo stavili preko lica. Uskoro su digli košaru i izvukli nas sve. Dolje sam vidjela da su izvukli i dvojicu susjeda, mog muža i susjedu koja živi preko puta nas” kazala je susjeda za 24 sata.

Source link: www.telegram.hr