Goran Ješić: Vučić se ovih dana budi i nada da će mu Vladimir Đukanović postati Adenauer

Vladimir Đukanović Foto: Fonet/ Ognjen Stevanović

Aleksandar Vučić je sam sebe, pre svega, pred međunardnom zajednicom doveo u položaj da se samo on pita i da on o svemu odlučuje, tako da su sada samo zahtevi pred njim i nikakvo odlaganje formiranja Vlade ili slične procedure koje se podrazumevaju u normalnim zemljama on nema kao izgovor – smatra Goran Ješić, funkcioner Demokratske stranke.

On je to rekao u odgovoru na pitanje kako komentariše odlaganje konferencije za novinare predsednika Srbije za nedelju dana, u sred takozvanog ključnog spoljnopolitičkog trenutka Srbije, u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu i neophodnosti opredeljenja aktuelnih vlasti na čijoj strani se država nalazi.

Podsetimo, predsednik Srbije doneo je danas odluku da odloži konferenciju za novinare za sedam dana i obrati se naciji u petak, 6. maja, u 18 časova, umesto večeras.

– Vučić će imati narednih dana brojne važne razgovore o budućnosti Srbije, kao i značajne sastanke u pripremi planova i programa, koji su od najvećeg interesa za budućnost Srbije, te će u koordinaciji sa premijerkom Anom Brnabić izneti suštinske zaključke o putu Srbije i narednim potezima u petak, 6. maja. 2022. godine – navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Goran Ješić: Vučić se ovih dana budi i nada da će mu Vladimir Đukanović postati Adenauer

Foto: N1

Goran Ješić razume odlaganje obraćanja, jer, kako kaže za Danas, punu deceniju „on je sve u Srbiji, od predsednika države pa do predsednka mesne zajednice i selektora“.

– To je očigledno u onakvim spoljnopolitičkim okolnostima moglo da radi ali danas više ne. Ogromni su izazovi pred Srbijom i svaki pogrešan potez može pre svega ovakvoj ekinomiji kakva je naša napraviti ogromnu štetu. U ozbiljnim državam timovi sa velikim iskustvom razmatraju ovakve odluke a u Srbiji je taj tim on sam. Sam sebe je pre svega pred međunarodnom zajednicom doveo u položaj da se samo on pita i da on o svome odlučuje, zahtevi su sada samo pred njim i nikakvo odlaganje formiranja Vlade ili slične procedure koje se podrazumevaju u normalnim zemljama on nema kao izgovor. Verovatno se ovih dana svakodnevno budi i nada se da će mu nekako Vladimir Đukanović Đuka postati Adenauer, a Rističević – Bruno Krajski. Sam sebe je doveo u takvu situaciju i nije mu lako – zaključuje sagovornik Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs