Jugović: Valjam se u demokratiji

Bratislav Jugović, poslanik SNS, Skrinšot

“Mnogi u SNS misle da se valjam u blatu, zato što dajem izjave za opozicione medije. Ja bih rekao da se takvim postupanjem valjam u demokratiji”, kaže za Danas Bratislav Jugović, poslanik Srpske napredne stranke u odlazećem sazivu.

„Važnije je da imamo zdravu političku scenu, nego da imamo tri četvrtine mandata u parlamentu i po nekog satelita pride”, kaže Jugović odgovarajući na navode svog kolege iz SNS-a Dejana Radojevića.

Jugović nije na listi SNS-a za novi saziv parlamenta, a Radojević je 55. što znači da će biti poslanik. I Jugović i Radojević su iz Čačka, a u javnu polemiku su ušli povodom Jugovićevih kritika na račun Miluna Todorovića, gradonačelnika Čačka, koje je preneo portal Nova.

Radojević tvrdi da se Jugović priprema za prelazak u „novu političku organizaciju“.

„Lako je klevetati i vređati, a mnogo teže je raditi i stvarati. Očigledno, Jugović je izabrao lakši put. Jedino me iznenađuje to da je izabrao da preleti u našu stranku, jer ako voli blato i prašinu, onda je na pogrešnom mestu. Ja se nadam da će u nekoj narednoj stranci, u koju bude otišao, pronaći nekog ko voli blato i prašinu, jer se po njegovim nastupima u medijima vidi da je transfer pri kraju“, izjavio je Radojević.

Na ovo Jugović, koji je pre SNS-a bio potpredsednik Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, odgovara da je potrebno promeniti izborni sistem.

– Zdrava politička scena je jedina garancija da nećemo imati rukovodioce kojima bi ugradnja behatona na krov Doma kulture bilo isto što i izgradnja vrtića Vreme je da se promeni izborni sistem. Gradonačelnici treba da se biraju neposredno. Zabrinjavajuće je što i opozicija ne ispostavlja takav zahtev. Promenom izbornog sistema izbacićemo beskičmenjake sa političke scene. Beskičmenjaštvo je u Čačku postalo nepodnošljivo, a i zarazno. Verovatno je tako u celoj Srbiji, poručuje Jugović.

Jugović: Naprednjaci ne brane Vučićevu porodicu, ali napadaju mene

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs