Lider Demokrata kazao da poslanici te stranke neće prisustvovati sjednici "zavjereničkog skupa" na kojem planira uspostaviti "nelegalna i nelegitimna Vlada"

Bečić: Crna Gora se ne miri prevarom i borbom za funkcije

Foto: Demokrate

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je sa večerašnjeg protesta te stranke u Herceg Novom da se Crna Gora miri samo poštenim odnosom, a ne prevarom, izdajom i borbom za funkcije.

Iz tog razloga, kako je kazao, Demokrate neće prisustvovati sjednici «zavjereničkog skupa» na kojem planira uspostaviti «nelegalna i nelegitimna Vlada».

«Da je Herceg Novi jedan od najljepših gradova na Jadranu zna se vjekovima. Da je osim ljepote i grad slobode, uspravnih, mirnih, dostojanstvenih ljudi, zna se već dosta godina, jer je prvi okrenuo leđa bivšoj vlasti, nikada ne prihvativši da u Novom zažive antipolitičke, antigrađanske i antievropske vrijednosti i prakse. I večeras je Novi pokazao svoje slobodarsko lice, po ko zna koji put. U jednom od bisera novske rivijere, Bijeloj, održana je 23. protestna šetnja protiv izdaje izborne volje građana i formiranja pučističke, takozvane manjinske Vlade. Mnoštvo Novljana mirnom šetnjom posvjedočilo je nepokolebljivost da se na prevaru vijeka ne pristane, da su prošla vremena kada su slobodni građani ćutali i prepuštali se sili nasilnika, jer slobodni razumiju samo slobodu. Pokazali su Novljani večeras šta misle o pokušaju onih koji su spremni da zarad šačice kratkotrajne vlasti revitalizuju od građana odbačeni i poraženi DPS. Pokazali su šta misle o onima koji se lažno zaklinju u demokratiju, u evropske vrijednosti, u dobrobit građana, a od izbora i tih istih građana bježe glavom bez obzira jer znaju koliko im se vjeruje i kakvi su im rejtinzi», navodi se u saopštenju Demokrata.

Bečić je poručio da će «sva ova šarada brzo proći», da će izbora uskoro biti, i predsjedničkih, i vanrednih parlamentarnih, da će «pobjede građana tek doći, jer ko jednom osvoji slobodu više je se ne odriče».

Source link: www.vijesti.me