Marić kaže da je, poslije spovedene javne rasprave, osnovni model izmjena Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom ostao nepromijenjen, i u centru modela je in rem institut, odnosno oduzimanje nelegalne imovine u građanskom postupku pred sudom

Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom pred poslanicima početkom 2022.

Uz uvažavanje preporuka i sugestija EK, Vlada će utvrditi Predlog i proslijediti ga Skupštini: Marić, Foto: SAVO PRELEVIC

Nacrt izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalom mogao bi se naći u skupštinskoj proceduri početkom naredne godine, nakon što se o njemu izjasni Evropska komisija, rekao je državni sekretar u Ministarstvu pravde Boris Marić.

On je najavio da će Nacrt biti prezentiran Vladi na narednoj sjednici, pa će biti proslijeđen EK.

Marić je za “Vijesti” rekao da će uz Nacrt Vladi biti prezentirana Informacija o procesu dolaženja do teksta Nacrta, kao i angažovanim ekspertima, rezultatu javne rasprave i potrebi da se Nacrt do kraja sedmice proslijedi EK na mišljenje.

”Nakon toga bi, uz uvažavanje preporuka i sugestija EK na Vladi bio utvrđen Predlog i proslijeđen Skupštini Crne Gore. Vjerujemo da će se Predlog ovog Zakona naći u Skupštini početkom naredne godine”, kazao je Marić.

Source link: www.vijesti.me