Milo Đukanović traži da se poštuje pretpostavka nevinosti za njegove bliske saradnike i prijatelje, ali nema iste aršine kada su u pitanju politički protivnici

"Za prijatelje sve, a za protivnike imamo zakon"

Đukanović i Medenica, Foto: SAVO PRELEVIC

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović traži da se poštuje pretpostavka nevinosti za njegove bliske saradnike i prijatelje, ali nema iste aršine kada su u pitanju politički protivnici.

Ta tema akuelizovala se ponovo kada je Đukanović, govoreći o hapšenju dugogodišnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, između ostalog, poručio da ako Crna Gora želi da bude država vladavine prava, mora se izbjeći demonstracija oholosti državnih institucija i obezbijediti pravo svakom pojedincu na dostojanstvenu odbranu.

”Moramo izbjeći da ljude kroz formu pritvora, kroz medijski spektakl hapšenja, ponižavamo i da ih unaprijed hendikepiramo u njihovoj odbrani, jer to odmah upućuje na manjak argumenata na strani države”, kazao je Đukanović.

Medenica je uhapšena 17. aprila na aerodromu u Golubovcima, a na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila joj je pritvor do 30 dana. Nakadašnju prvu ženu crnogorskog pravosuđa SDT tereti da je počinila krivično djelo — protivzakoniti uticaj i stvaranje kriminalne organizacije…

Source link: www.vijesti.me