Zelenski je na Twitteru zahvalio Hrvatskoj na dosadašnjoj podršci

Plenković: Čuo sam se sa Zelenskim, Hrvatska će osigurati dodatnu pomoć Ukrajini

FOTO: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska će osigurati dodatnu pomoć Ukrajini, tvitao je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković nakon telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Izrazio sam solidarnost s ukrajinskim narodom te žaljenje zbog svih žrtava ruske agresije. Hrvatska će osigurati dodatnu pomoć Ukrajini”, napisao je Plenković na Twitteru, ali nije naveo više detalja o najavljenoj pomoći.

Zelenskij je na Twitteru objavio da je informirao Plenkovića o “tijeku suprotstavljanja ruskoj agresiji” i da su razgovarali o “važnosti povećanja pritiska na Rusiju sankcijama”.

Ukrajinski predsjednik zahvalio je Hrvatskoj na potpori ukrajinskoj europskoj perspektivi. “Zahvalio sam na podršci ukrajinskom putu prema EU i na važnoj obrambenoj pomoći”, dodao je Zelenskij.

“Snažno podupiremo intenziviranje približavanja Ukrajine EU, sukladno našoj izjavi u Kijevu iz prosinca 2021.”, kad su potpisali Zajedničku deklaraciju o europskoj perspektivi Ukrajine, dodao je Plenković u svom tvitu.

Zelenskij je u ponedjeljak izaslaniku EU-a službeno predao ispunjeni upitnik o pristupanju Ukrajine EU-u i rekao da vjeruje da će ovaj korak voditi k tome da njegova zemlja dobije status kandidata u narednim tjednima.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr