OGLAS

Bećirović: Dodik treba da razmisli o kupovini jednosmjerne karte za Moskvu Vijesti Autor:N1 BiH12. apr. 202222:32

Bećirović: Dodik treba da razmisli o kupovini jednosmjerne karte za Moskvu

Izvor: F.Z./N1

Delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Bećirović reagirao je na odluku Christiana Schmidta, ali i izjave Milorada Dodika.

“’Partnere u FBiH pozivam da poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Schmidtu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor’, rekao je Dodik’. Milorad Dodik se ovaj put potpuno prekombinovao. Zapad, Njemačka i visoki predstavnik Christian Schmidt su prijatelji Bosne i Hercegovine i svih njenih građana i naroda. Oni su tu na osnovu međunarodnog sporazuma – Dejtonskog mirovnog sporazuma”, navodi Bećirović.

Ističe da “Bosna i Hercegovina mora kupovati kartu za Brisel i krenuti snažno u evropske i evroatlantske integracije” kao i to da su “Schmidt i oni koji stoje iza njega ozbiljni ljudi koji predstavljaju najsnažniji i najrazvijeniji dio svijeta koji ne zavisi od volje Dodika”.

“Umjesto što drsko Schmidtu poručuje da kupi jednosmjernu kartu, bolje bi bilo da Dodik razmisli o kupovini karte za Moskvu u jednom pravcu. Također, ne bi bilo loše da nabavi i sabrana (ne)djela Mire Marković”, zaključuje Bećirović.

Source link: ba.n1info.com