Pred ruskim agresorskim ratom protiv Ukrajine, koji krši međunarodno pravo, kao članica NATO-a i kandidat za EU, Crna Gora čvrsto stoji na strani svojih evroatlantskih partnera. Od izuzetnog je značaja, posebno u vremenima velikih političkih i ekonomskih izazova za Crnu Goru, da i Skupština može obavljati svoj važan zadatak i donositi političke odluke

Crna Gora ne mora da brine, ima jake prijatelje

Robert Veber, Foto: Boris Pejović

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber poručio je da je zadatak kolegijuma parlamenta da omogući rad Skupštine, kako bi ona “obavljala svoj važan zadatak”.

On je kazao i da umjesto iscrpljivanja unutrašnjepolitičkim sporovima i koračanja u mjestu, treba energično da preduzimati potrebne korake.

Komentarišići to što se država našla na ruskom spisku neprijateljskih zemalja, diplomata kaže: “Crna Gora ima mnogo jakih prijatelja u svijetu, koji stoje jedno uz drugo, i iz tog razloga ne mora da se brine”.

Koliko po Crnu Goru, njen pravni poredak i njene evropske integracije može biti štetno i opasno to što su, u trenutku geopolitičkih previranja koja se reflektuju i na Zapadni Balkan, ključne institucije zakonodavne, izvršne i sudske vlasti u v. d. stanju?

Source link: www.vijesti.me