Aлберт Mуслиу: Новата влада има шанси да го издржи мандатот до 2024 година

Новата влада со проширен состав има сериозни предизвици, како ковид кризата, економската и енергетската криза и прашањето со Бугарија, вели аналитичарот Алберт Муслиу за ТВ24. 

Според него, ова се сериозни предизвици кои ќе зависат и од внатрешни и од надворешни фактори, но доколку е примена пораката од локалните избори, оваа нова Влада има шанси да го издржи мандатот до 2024 година, кога треба да бидат следните парламентарни избори:

Source link: www.24.mk