"Imamo brutalno prekrajanje izborne volje građana, danas opozicija – mene ne interesuje jesu li to manjine, je li neko Bošnjak Crnogorac, Srbin…interesuje me da li je neko sarađivao sa organizovanim kriminalom", rekao je Milačić

Milačić: Abolirate kriminal; Paunović: Nikad SNP neće izdati izbornu volju građana

Milačić, Foto: Printscreen YouTube

Tokom današnje sjednicu Odbora za politički sistem došlo je do oštre rasprave između poslanika Socijalističke narodne partije i koalicije «Crno na bijelo» sa liderom Prave Crne Gore Markom Milačićem.

Povod je bio Milačićev komentar da je današnji Memorandum, kojeg su potpisali predstavnici dijela vlasti i manjinskih partija, «prekrajanje izborne volje građana» i koalicija sa DPS-om.

«Na današnji dan desile su se tektonske političke promjene. Govorim o memorandumu i evropskim vrijednostima u Memorandumu, a ja bih rekao koaliciji u najavi. Potpisan je memorandum upravo koji su istjerivali Njegoša iz Crne Gore. Je li to građanski koncept, je li to evropska tekovina da jednog evropskog, civilizacijskog vanvremenskog pisca istjerujemo iz Crne Gore, udžbenika…. To dovodi u pitanje i čitav koncept danas potpisanog Memoranduma», rekao je Milačić tokom rasprave o izmjenama Zakona o državnim i drugim praznicima, kojima se predlaže da dan rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša, bude državni praznik.

Milačić je rekao da se danas gazi Njegoš na potpuno drugi način.

Source link: www.vijesti.me