"Vijestima" je iz DIK-a nezvanično rečeno da je na osnovu Zakona o izboru odbornika i poslanika odlučeno da u DIK-u i opštinskim izbornim komisijama ostanu predstavnici svih predsjedničkih kandidata koji su učestvovali u prvom krugu izbora

DPS, SD i BS pokušali da iz DIK-a maknu predstavnike drugih kandidata

Foto: Boris Pejović

Državna izborna komisija (DIK) odbila je predlog predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD) i Bošnjačke stranke (BS) da se opunomoćeni predstavnici kandidata koji su učestvovali u prvom krugu predsjedničkih izbora eliminišu iz svih organa izborne administracije.

«Pohvaljujemo odluku DIK-a, jer se ovdje radi se o jedinstvenom izbornom procesu i sastav izborne administracije mora biti isti», saopštili su iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

«Vijestima» je iz DIK-a nezvanično rečeno da na osnovu Zakona o izboru odbornika i poslanika odlučeno da u DIK-u i opštinskim izbornim komisijama ostanu predstavnici svih predsjedničkih kandidata koji su učestvovali u prvom krugu izbora.

«Odnosno, da svi imaju pravo kako je bilo u prvom krugu, jer se radi o jedinstvenom procesu jer zakon ne potpisuje mogućnost da se predstavnici biračkih odbora maknu», pojašnjeno je nezvanično iz DIK-a.

Source link: www.vijesti.me