Javljaju kako ruski mediji ‘s vidnim zadovoljstvom prenose’ njegove izjave

Politika & Kriminal
              Ruski mediji citiraju Milanovića, HDZ uživa

Hrvatska demokratska zajednica na Facebooku se ponovno obrušila na Zorana Milanovića. Povod su im i ovoga puta bili napisi u ruskim prorežimskim medijima koji su citirali Milanovićeve jučerašnje izjave iz Vukovara. HDZ je krajem prošle godine Milanovića nazvao “baćuškom”, a danas pišu kako ruski mediji “s vidnim zadovoljstvom prenose” njegove izjave.

Kako smo ranije danas izvijestili, ruska agencija TASS prenijela je sljedeći Milanovićev citat: “SAD i NATO preko Ukrajine vode proxy (posredni) rat protiv Rusije”, pozivajući se na hrvatsku novinsku agenciju Hinu. Također, TASS je naveo kako je Milanović rekao da ne vidi smisao u sankcijama protiv Rusije.

Članak se nastavlja ispod oglasa

HDZ navodi kako se Milanovićeve najnovije izjave “poklapaju sa službenim moskovskim narativom, kao da nastupa neki kremljanski dužnosnik”. Dodaju i kako kremaljski mediji “slave i hvale Milanovića i zbog protivljenja sudjelovanju Hrvatske u zajedničkoj misiji vojne pomoći Ukrajini”.

‘Jedan od najposlušnijih Milanovićevih mališana’

HDZ potom citira današnju izjavu premijera Andreja Plenkovića iz Sabora, koji je kazao da sve oporbenjake koji su glasali protiv obuke ukrajinskih vojnika nazivaju “Karijesovim mališanima”. Na Facebooku navode kako je Plenković “jednom od najposlušnijih Milanovićevih mališana”, Nikoli Grmoji, poručio da su “svjesno izabrali stati na krivu stranu povijesti”.

I za kraj, HDZ-ovci se prisjećaju nedavne Milanovićeve izjave, u kojoj je, kako navode, zacijelo mislio na sebe i svoja “proruska stajališta i svoje mališane”. Radi se o izjavi: “Ako hodaš kao patka, izgledaš kao patka i glasaš se kao patka, onda si – patka“.

Milanović je to izjavio u listopadu, komentirajući prijedlog o sudjelovanju Hrvatske u obuci ukrajinskih vojnika.

Milanović opet zvijezda ruskih režimskih medija! S vidnim zadovoljstvom prenose njegove jučerašnje izjave iz #Vukovar,…

Posted by HDZ – Hrvatska demokratska zajednica on Monday, January 16, 2023

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr