Podijeli : 0

OGLAS

Život nutritivnih alergičara centralna je tema Novog dana u srijedu Vijesti Autor:N1 BiH29. nov 202214:07 Podijeli :

Život nutritivnih alergičara centralna je tema Novog dana u srijedu

Izvor: N1

Brojne zanimljive i važne teme očekuju vas u izdanju emisije «Novi dan» za srijedu.

“Neka nam je sa srećom”! – prokomentarisao je Dragan Čović stavljajući potpis na sporazum koalicije koji je potpisao sa strankama Osmorke. Sporazum je osnov za koaliciju Osmorke i HDZ-a te da će narednih dana prenijeti i na državni nivo sa SNSD-om što, automatski, nakon dugo godina na vlasti SDA prelazi u opozicione klupe. Čemu se građani mogu nadati, sreći ili radu onih koji će u parlamentarne klupe – vrijeme će pokazati. Žarko Papić – politički i ekonomski analitičar gost je Novog dana.

Živimo u vremenu tzv. triple C krize – one uzrokovane COVID-19 , klimatskim promjenama i konfliktom. Proces donošenja odluka i kreiranja politika nikada nije bio izazovniji. Energetska kriza zahtijeva održiva razvojna rješenja. Koja su to rješenja i ko ih može ponuditi odgovore ćemo potražiti na regionalnom samitu inovacija “Sarajevo Innovation Summit” koji počinje sutra. Prof. Amila Pilav Velić sa katedre za menadžment i informacione tehnologije EFSA UNSA gošća je Novog dana.

Sabine Zvečić Pristav je magistrica imunobiologije, mama je trogodišnjeg dječaka Jona koji je nutritivni alergičar. Alergičan je na 19 različitih namirnica. Preko Instagram profila sayoni_nutrihome pomaže mamama alergičara u obliku konzultacija, dijeljenja recepata bez alergena i oblika psihološke podrške, a svoju će priču podijeliti i u Novom danu.

Nastavljamo pratiti Svjetsko prvenstvo u fudbalu. Mnoge stvari sada su jasnije kada je u pitanju prolazak u osminu finala Svjetskog prvenstva. O utakmicama koje su iza nas, ali i onima pred nama razgovaramo sa sportskim novinarima i stručnjacima.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Source link: ba.n1info.com