Đukanović: Stefanović napadima na mene napada vlast čiji je deo

foto FoNet Božana Pavlica

Član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), advokat Vladimir Đukanović izjavio je danas da je ministar odbrane Nebojša Stefanović „napadom na njega da koristi politički uticaj na sudske postupke suštinski napao vlast čiji je deo“.

„Čak je rekao da dobijam volšebno neke klijente, evo pitam ga kako, da li mi to neko iz vlasti omogućava. Da li to napadaš predsednika (Aleksandra) Vučića i vlast čiji si deo. To je jako perfidno, nečuveno je“, rekao je Đukanović za TV Prva.

Đukanović, koji je kao branilac državne sekretarke Dijane Hrkalović u postupku pred Specijalnim sudom predložio saslušanje Stefanovića kao svedoka, ocenio je da je „nemoralno“ to što su na optuženičkoj klupi Stefanovićevi nekadašni saradnici koje je sam postavio, a da je on „sad čist, ništa ne zna o tome“.

Stefanović: Nedopustivo da Đukanović brani klijente pred sudijama na čiji izbor utiče

Takođe je naveo da je bio predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe, i samim tim član Visokog saveta sudstva u skladu sa odredbama koje je donela „neka druga vlast“, ali da su one izmenjene nedavnom promenom Ustava.

Stefanović je juče za TV Pink rekao da je Đukanović odgovoran za strategiju odbrane Hrkalović „koja nije zasnovana na dokazima, već na lažima i manipulacijama, i da je „spojio politiku i advokaturu“.

Srbiju će udarati i sa Istoka i sa Zapada

Član predsedništa Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanoć izjavio je danas da je Srbija po pitanju odnosa prema Rusiji i ratu u Ukrajini u takvoj poziciji da će u svakoj varijanti „dobiti šamar“.

„Najbolje bi bilo da uspemo da izbegnemo te šamare, ali to je jako teško, udaraće nas ko god stigne i sa Istoka i Zapada“, rekao je Đukanović za TV Prva na pitanje o međunarodoj situaciji i pritiscima na Srbiju.

Navodeći da Srbija mora da čuva neutralni status, on je ocenio da su zemlje Zapada licemerne jer nisu uvele sankcije Rusiji na gas i naftu, dok istovremeno to traže od Srbije.

„Ljudi moraju da shvate, mi nemamo na šta da uvedemo sankcije Rusiji, mi nemamo to što Zapad može, recimo, da im ograniči banke. A time da uvedemo iz političkih razloga – mi uvodimo (sankcije) sebi, jer nećemo dobiti gas ili ćemo ga kupovati po tržišnim cenama, a to je otišlo dovraga“, rekao je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs