HSLS-ovac oštro osudio Miletićevu najavu ‘čišćenja‘ u ime hrvatske kulture i katoličke vjere: Otklonio je svaku sumnju u Mostov politički identitet

Dario HrebakGoran Mehkek/Cropix

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak osudio je u utorak izjave Mostovca Marina Miletića o najavama političkih i društvenih «čišćenja» u ime hrvatskog identiteta, kulture i katoličke vjere.

Smatra da je Miletić svojim stavom otklonio svaku sumnju u Mostov politički identitet, pozivajući se na politike Poljske, druge trenutačno najneliberalnije demokracije u EU.

MIletić je na facebooku u nedjelju napisao da mu je želja da se Hrvatska razvija poput današnje Poljske.

Zastupnik Miletić zaprijetio: ‘Kad preuzmemo vlast, počistit ćemo one koji su radili protiv hrvatske kulture i katoličke vjere!‘

«Kada Most preuzme odgovornost za našu državu, počistit ćemo i ovaj dio koji je ostao nama veliki uteg i danas, napisao je u nedjelju Miletić misleći pritom na One koji su radili protiv hrvatskog identiteta, hrvatske kulture i katoličke vjere.

«HSLS ne pristaje na to da o hrvatskom nacionalnom identitetu, kao i javne lekcije i političke poruke dolaze od političkih štetočina koji zagovaraju lustraciju radi dekomunizacije», navodi se u priopćenju.

Hrebak smatra da je Most svojom štetnom političkom retorikom i djelovanjem u potpunosti politički potisnuo, i samom sebi na najmanju moguću mjeru sveo bilo kakav koalicijski potencijal, a time i izglede za dolazak na vlast.

«Na nedemokratske ugroze demokraciji potrebno je odgovoriti pravilnom političkom porukom i djelovanjem, među ostalim, radi podrške ukrajinskom narodu koji se bori za europski demokratski identitet», stoji u priopćenju.

Navodi da se i u EU vodi borba između dvije Europe, one demokratske i one nedemokratske, predvođene poljskim i mađarskim premijerom, koji imaju svoje «kopije» u Hrvatskoj.

«HSLS zato osjeća osobitu odgovornost da Hrvatska i dalje bude na pravoj strani povijesti, braneći demokraciju», navodi se Hrebak.

 

Source link: slobodnadalmacija.hr