Ohrabren političkom krizom čije rješenje zavisi od njegove partije i lošim vođenjem vladine spoljne politike, Đukanović je izašao iz "mišje političke rupe" i zaprijetio da će ponovo "da vedri i oblači", kažu zvaničnici partija koji su DPS poslali u opoziciju 2020. Izuzev Miodraga Lekića, oni, međutim, ne prihvataju odgovornost za to što je lider DPS-a ponovo "dobio vjetar u leđa"

Mnogi su krivi što Đukanović opet prijeti

”I iznenađujuće blještavo-kičerski ambijent kompletirao sjećanja na tradicionalne nastupe”: Đukanović, Foto: RTCG, Screenshot

Ohrabren domaćom političkom krizom čije rješenje zavisi od njegove partije, kao i lošim vođenjem vladine spoljne politike u odnosu na agresiju Rusije na Ukrajinu, predsjednik države i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izašao je iz “mišje političke rupe” i zaprijetio da će ponovo “da vedri i oblači”.

Tako su zvaničnici partija koje su na parlamentarnim izborima 2020. poslali DPS u opoziciju, opisali Đukanovićeve poruke koje je poslao u intervjuu prije dva dana na Javnom servisu.

Izuzev lidera Demosa Miodraga Lekića, oni nisu prihvatili odgovornost za to što je Đukanović “dobio vjetar u leđa”, ali su gotovo svi saglasni da je u boljoj poziciji.

Predsjednik države je, između ostalog, kazao da je nezadovoljan epilogom nepravosnažnog predmeta državni udar, tvrdeći da je to bila izdaja nacionalnih interesa, te da je slučaj pao na višim sudskim instancama pod pritiskom funkcionera Demokratskog fronta (DF).

Source link: www.vijesti.me