Novi predsjednik Opštine Budva Milo Božović je najavio da je ključni cilj da se uradi Strategija razvoja Budve, koja će okupiti stručnjake i ponuditi kojim putem treba da ide ubuduće Budva

Prvo tim, s Demokratama razgovor možda nakon izbora

Božović i njegov prethodnik Carević, Foto: Vuk Lajović

Prioritetni zadatak novog predsjednika Opštine Budva Mila Božovića je da već tokom naredne sedmice imenuje svoj tim, odnosno popuni upražnjena sekretarska mjesta u čak pet sekretarijata, te imenuje nove načelnike u opštinskim službama, kako bi administracija profunkcionisala u punom kapacitetu. Božović će formirati i novi kabinet sa nekoliko novih kadrova.

To je Božović potvrdio “Vijestima”, nakon što je i zvanično sjeo u fotelju prvog čovjeka Budve.

Posljedica višemjesečnog političkog rata na relaciji Demokrate – doskorašnji gradonačelnik Marko Carević doveo je do toga da ključni opštinski sekretarijati ostanu bez čelnika, a uspavanosti administracije dodatno je doprinijelo i uvođenje prinudne uprave, od strane Vlade, odnosno odbora povjerenika.

Vlada je krajem marta, nakon što lokalni parlament upravo zbog sukoba demokrata sa Carevićem, nije zasjedao punih osam mjeseci, zbog čega je i raspušten.

Source link: www.vijesti.me