Potpredsjednica Građanskog pokreta URA kazala da su sve partije pozvane da pruže podršku manjinskoj vladi ukoliko se slažu sa prioritetetima i programom koje nudi URA

Marović: Tokom sedmice biće poznato koje partije će u vladu

Marović, Foto: Biljana Matijašević

Deblokada procesa evropskih integracija, borba protiv kriminala i korupcije i izgradnja jakih institucija, prioriteti su buduće vlade oko kojih su saglasne sve parlamentarne partije, kazala je potpredsjednica Građanskog pokreta URA Jovana Marović.

Ona je agenciji MINA rekla da očekuju da će sljedeće sedmice biti do kraja definisano koje bi partije potencijalno učestvovale u radu vlade.

Odgovarajući na pitanje da li su nakon razgovora sa parlamentarnim partijama blizu rješenja oko vlade, Marović je kazala da su najbliži zajedničkom razumijevanju o prioritetima buduće vlade.

Ona je kazala da su prioriteti, koje sve partije ističu, pokretanje procesa evropske integracije sa mrtve tačke, odlučna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, deblokada pojedinih grana vlasti, izgradnja jakih, nezavisnih institucija i unapređenje izbornog zakonodavstva i uslova za održavanje izbora.

Source link: www.vijesti.me