Dio vladajućih partija nije poranio, već možda zakasnio s otpočinjanjem pregovora s opozicijom o formiranju manjinske vlasti, zato što je još od izbora aktuelne Vlade jasno da ona ne funkcioniše i da se s njom ne može ići naprijed. GP URA se nigdje ne “vraća”, već samo teži da ostane tamo gdje je uvijek bila — garant građanske multietničke, nezavisne i ekološke države, rekao je Šerbo Rastoder

Ortačenje sa DPS-om kao put u (ne)poznato

CnB samostalno išao na izbore, mogu s mandatima da rade šta hoće, Foto: BORIS PEJOVIC

Dio vladajućih partija nije poranio, već možda zakasnio s otpočinjanjem pregovora s opozicijom o formiranju manjinske vlasti, zato što je još od izbora aktuelne Vlade jasno da ona ne funkcioniše i da se s njom ne može ići naprijed — ocijenili su sagovornici “Vijesti”.

Novinar “Monitora” Zoran Radulović, vjeruje da će Vlada premijera Zdravka Krivokapića početkom februara sigurno biti “srušena” u parlamentu, i da će zbog toga i zbog mogućeg formiranja manjinskog kabineta, svi na političkoj sceni snositi posljedice, koje, prema njegovim riječima, ne moraju nužno biti negativne.

Istoričar i bivši član Političkog savjeta Građanskog pokreta (GP) URA, Šerbo Rastoder, rekao je da je ideja manjinske vlade posljedica nefunkcionisanja aktuelne vlasti, i da je teško reći kakve će biti reperkusije eventualne odluke dijela parlamentarne većine da s opozicijom predvođenom Demokratskom partijom socijalista (DPS) izabere takvu vladu.

Poslanici će 4. februara odlučivati o Vladinom predlogu da se skrati mandat Skupštini — što bi bio put u vanredne izbore — i inicijativi vladajuće koalicije “Crno na bijelo” (CnB) i opozicije o nepovjerenju Vladi.

Source link: www.vijesti.me