Prvi čovjek Budve se osvrnuo na dvogodišnjicu smjene vlasti u tom gradu i prvi put javno optužuje partnere sa kojima je formirao većinu

Carević za "Vijesti": Demokrate krive i danas i prije dvije godine

Carević ispred SO Budva 2020. godine, Foto: vuk lajović

Šta mogu reći, to je jedna tuga, suština ista. Ona situacija 30. maja 2020. i sada je potpuno ista. Povod je isti, nismo uspjeli kao vlast i koalicija.

Tim riječima je u razgovoru za “Vijesti” predsjednik Opštine Budva Marko Carević opisao šta se to promijenilo za dvije godine od čuvene šatorske sjednice u proljeće 2020. kada je došlo do promjene vlasti u Budvi i danas kada je uvedena prinudna uprava i u metropoli turizma instaliran Odbor povjerenika.

Carević prvi put javno za dešavanja od prije dvije godine sada okrivljuje i Demokratsku crnu Goru.

Rat Demokratskog fronta i Demokrata počeo je praktično odmah nakon što je Carević u januaru 2019. sjeo u fotelju prvog čovjeka grada a eskalirao 2020, kada su Demokrate tražil da se povuče sa te funkcije okrivljujući ga za samovolju i loše upravljanje gradom. Slično je bilo i uoči uvođenja prinudne uprave, praktično se Careviću isto spočitavalo, a ni iz DF nisu ostali dužni, optužujući Demokrate za opstrukciju parlamenta i svjesno uvođenje prinudne uprave, uz navodne ucjene i insistiranje da Demokrate pokrivaju određene funkcije, koje im shodno izbornom rezultatu ne pripadaju.

Source link: www.vijesti.me