Izbor provjerenog kadra za predsjednika Opštine Pljevlja nagovještava da su stvarne promjene u toj partiji malo izvjesne

U nove pobjede, sa starim kadrovima

”Čista voda, čist vazduh i zapošljavanje”: Kovačević, Foto: Goran Malidžan

Izbor Rajka Kovačevića, provjerenog kadra Demokratske partije socijalista (DPS), za predsjednika Opštine Pljevlja, nagovještava da je stvarna reforma te partije malo izvjesna.

”Reformisani” DPS trebalo bi da bude parlamentarni oslonac buduće vlasti, koja ne bi imala novi direktni upliv u državne strukture, a u njoj ne bi bili kadrovi čija se imena vezuju za sumnjive poslove, organizovani kriminal ili korupciju. U tom kontekstu je iščekivana i takozvana crna lista Stejt dipartmenta SAD, koja je trebalo da umanji odijum dijela javnosti prema savezu dijela vlasti sa DPS-om.

Na njoj su se očekivala imena pojedinaca koji su godinama bili u prvim redovima uz lidera partije a povezivani su sa korupcinaškim skandalima.

Međutim, sudeći po nekim dešavanjim i kadriranju u vrhu pljevaljske vlasti, reforma koju je najavio lider te partije i predsjednik države Milo Đukanović nakon gubitka vlasti u avgustu 2020. ali i prije mjesec dana, izgleda drugačije.

Source link: www.vijesti.me