Ako bi se pojavila uz svog svekra na listi, to bi značilo da Trumpovi potpuno preuzimaju republikance

PišeKarlo Došen


                Tko je Lara Trump? Prije spavanja se zaklinje na odanost SAD-u, a mnogi republikanci žele je vidjeti kao potpredsjednicu u Bijeloj kući

FOTO: Getty Images via AFP PišeKarlo Došen prije 2 sata 17 preporuka

Hoće li američka televizijska ličnost i snaha Donalda Trumpa postati njegova kandidatkinja za potpredsjednicu? The Times piše kako postoji izvjesna mogućnost za to, osobito nakon što je oduševila okupljene na konferenciji konzervativaca u Washingtonu.

Lara Trump bi uz podršku svog svekra mogla postati supredsjedateljica Republikanskog nacionalnog odbora (Republican National Committee), tijela koje vodi Republikansku stranku i upravlja njezinim novcem. Međutim, njezin govor na CPAC-u, tradicionalnoj konzervativnoj konferenciji koja se održava jednom godišnje, mogao bi biti znak da bi nakon Odbora mogla stići i do Bijele kuće.

Ono što je okupljene posebno oduševilo u njezinu govoru jest da njezin suprug Eric i ona svake večeri, kad djecu vode na spavanje, imaju poseban ritual. Nakon što se pomole izgovaraju “Zakletvu zastavi SAD-a” (eng. Pledge of Allegiance), a radi se o zakletvi koja se obično izgovara na javnim manifestacijama i prije nastave u američkim školama.

Borba za dominaciju

“Mislim da je Lara Trump vrlo vjerodostojna kandidatkinja. Ne mislim da je ljudima pala na pamet, ali Trump joj može vjerovati”, rekao je Edward Young, član CPAC-a iz New Jerseyja i odani obožavatelj Trumpa.

Youngu se, kako kaže, sviđaju također Vivek Ramaswamy i Byron Donalds. “Donaldsov govor je bio stvarno izvrstan. Mislim da bi Donalds bio sjajan izbor”, rekao je.

Ako bi se Lara Trump pojavila uz svog svekra na listi, to bi značilo da Trumpovi potpuno preuzimaju republikance. Ali, Trump ima 77 godina i ograničen je na samo jedan mandat te se drugi republikanci svim silama pokušavaju dokazati kako bi postali njegovi potpredsjednički kandidati i, ultimativno, nasljednici na čelu SAD-a.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Važna odanost Trumpu

Donalds, 45-godišnji zastupnik Kongresa s Floride, dosad se jedva spominjao kao potencijalni kandidat za potpredsjednika. Međutim, dobio je čast da održi uvodni govor na ovogodišnjoj konferenciji i sigurno nije učinio ništa što bi umanjilo njegove šanse.

“Moramo imati vodstvo koje će reći teške stvari kada ih trebamo čuti, a to vodstvo imamo ovog studenog u Donaldu Trumpu”, rekao je. CPAC je nekad privlačio širok dijapazon republikanaca, ali je posljednjih godina postao test lojalnosti Trumpu.

Ben Carson, koji je bio i Trumpov ministar, ima puno manje energije od bivšeg predsjednika, ali je vrlo lojalan. Govoreći o kaznenim postupcima koji se vode protiv Trumpa, svesrdno ga je branio.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Trump otkrio favorite

“Trumpov jedini zločin je zastupanje američkog naroda. Zbog toga ga žele strpati u zatvor do kraja života”, rekao je. CPAC-u se obratio i 38-godišnji biznismen Ramaswamy, a po strani su ostali Sarah Huckabee Sanders i Tim Scott. Guvernerka Južne Dakote, Kristi Noem, također se obratila okupljenima na skupu, a isto je učinila i Elise Stefanik, njujorška predstavnica u Kongresu.

Trump je za Fox News ovaj tjedan rekao da su u njegovom užem izboru kandidata bivši republikanski predsjednički kandidati, Scott i Ramaswamy, kao i Donalds, Noem i Tulsi Gabbard, bivša demokratkinja s Havaja koja je prisvojila konzervativniju ideologiju.

Također je rekao da razmatra i Rona DeSantisa, guvernera Floride kojeg je tijekom predizborne kampanje nerijetko ismijavao. “Volio bih vidjeti da se pomire i poljube. Bili bi pravi tim”, rekao je Scott Perry, republikanski zastupnik iz Pennsylvanije.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr