Obradović: Koalicija Srbija protiv nasilja neće ići na konsultaticije kod Vučića

foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije „Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović rekao je da misli da niko iz redova te koalicije neće ići na konsultacije o formiranju vlade, koju je za ponedeljak najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

On je za „Euronews Srbije“ kazao i da niko iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ nije pokušao da pregovara sa pokretom „Mi-glas iz naroda“ (u vezi beogradske vlasti).

„Mi smo ostvarili neverovatan rezultat, ako sagledate trend, videćete da mi od 2022. do 2023. imamo značajan trend rasta u Beogradu, 30.000 glasova više, rast od skoro 10 odsto“, kazao je Obradović, piše na sajtu te televizije.

Sa druge strane, kako je naveo, vladajuća koalicija Srpske napredne stranke, Socijalističje partija Srbije plus radikali su u padu i „u zbiru imaju pad od 15-16.000 glasova“.

„Ostvarili smo dobar rezultat i da nije blo krađe, koalicija Srbija protiv nasilja sa kolicijom NADA bi mogla samostalno da formira vlast (u Beogradu)“, rekao je Obradović.

Kazao je i da opozicija ima snagu da izvede veliki broj ljudi na ulicu, te izrazio nadu da se neće ponoviti nemile scene od 24. decembra, kada je kamenicama gađana Skupština grada Beograda.

„Mi uvek pozivamo na mirna okupljanja i proteste. Bila je čitava serija protesta na različitim mestima i oni su u 90 i nešto procenata bili mirni. Uvek ima, nažalost, nekih ispada, manjih ili većih“, kazao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs